Misiune
Asociatia pentru Invatare Permanenta - Open and Distance Learning Center Calarasi (AsIP-ODL Center) este o asociatie independenta, nonguvernamentala si fara scop patrimonial constituita in baza Ordonantei Nr. 26/2000 modificata si completata prin Ordonanta Nr. 37/30 ian. 2003.
Scopul asociatiei este acela de a asigura buna functionare a Centrului pentru Invatare Permanenta CREDIS Calarasi.
Viziunea AsIP-ODL Center poate fi rezumata prin cuvintele Dezvoltare personala prin Invatare Permanenta, dezvoltare regionala durabila prin Educatie !
Educatia individuala permanenta reprezinta conditia necesara pentru dezvoltarea durabila a regiunii in care traim.
In ce priveste misiunea noastra, consideram ca suntem un element cheie si un permanent model pentru punerea in practica a unui sistem de invatare orientat spre dezvoltarea individuala a fiecaruia, indiferent de varsta.
Astfel, membrii AsIP-ODL Center isi asuma misiunea de a promova invatarea permanenta in societate pentru a facilita dezvoltarea cetateniei active, coeziunea sociala si ocuparea fortei de munca.
In definirea obiectivelor noastre, am tinut cont atat de prioritatile stabilite de Comisia Europeana, de particularitatile sistemului de educatie si formare profesionala romanesc, cat si de nevoile regiunii in care ne desfasuram activitatea.
  • Dezvoltarea Centrului de Invatare Permanenta CREDIS Calarasi.
  • Infiintarea unei retele de centre locale de instruire profesionala de tip Invatamant Deschis si la Distanta.
  • Implementarea unei noi culturi a invatarii in perspectiva unei societati informationale, bazata pe cunoastere.
  • Dezvoltarea cadrului necesar pentru formarea de competente si deprinderi in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor, limbilor straine, culturii stiintifice si tehnologice, protejarea mediului si naturii, dezvoltarea spiritului antreprenorial precum si a competentelor profesionale, manageriale si sociale.
  • Instrumentalizarea conceptului de invatare permanenta pentru a deveni un motor al regenerarii locale si regionale, dezvoltarea si adaptarea educatiei adultilor in vederea facilitarii insertiei sociale si profesionale.
 

Webdesign: prof. Olaru Adriana