Certificari CISCO-IT Essentials

IT Essentials PC Hardware and Software v 4.0

Cursul IT Essentials PC hardware and Software este un curs practic creat de CISCO Systems. Acest curs face o introducere in tehnologia informatiei si a transmisiilor de date. Cursantii isi vor insusi calificarea necesara pentru acest domeniu asambland un calculator, instaland sistemul de operare, adaugand perifericele, conectand calculatorul la o retea locala si la internet. Acesta este un curs practic, cu orientare pe lucrari de laborator, accentuand siguranta muncii si lucrul eficient in echipa.

Cursul este structurat in 16 capitole teoretice Fundamentals (capitolele 1-10) si Advanced (capitolele 11-16) si 6 laboratoare ce trebuie parcurse in ritm de un capitol pe saptamana, incluzand examenul online aferent capitolului respectiv si doua examene finale aferente fiecarei parti. Pentru examenele finale cursantii au la dispozitie cate o saptamana de recapitulare si pregatire.

 • Capitolul 1: Fundamentals: Introduction to the Personal Computer
 • Capitolul 2: Fundamentals: Safe Lab Procedure and Tool Use
 • Capitolul 3: Fundamentals: Computer Assembly Step by Step
 • Capitolul 4: Fundamentals: Basics of Preventive Maintenance and Troubleshooting
 • Capitolul 5: Fundamentals: Operating Systems
 • Capitolul 6: Fundamentals: Laptops and Portable Devices
 • Capitolul 7: Fundamentals: Printers and Scanners
 • Capitolul 8: Fundamentals: Networks
 • Capitolul 9: Fundamentals: Security
 • Capitolul 10: Fundamentals: Communication Skills
 • Capitolul 11: Advanced: Personal Computers
 • Capitolul 12: Advanced: Operating Systems
 • Capitolul 13: Advanced: Laptops and Portable Devices
 • Capitolul 14: Advanced: Printers and Scanners
 • Capitolul 15: Advanced: Networks
 • Capitolul 16: Advanced: Security

Laboratoare

Laborator 1 (Fundamentals) Hardware

In acest laborator cursantii vor dezasambla si vor asambla un calculator de tip desktop. Instructorul va prezenta toate componentele, precum si tehnologiile frecvent intalnite. Cursantii vor invata si despre hardware-ul specific calculatoarelor portabile, precum si diferentele dintre acestea si calculatoarele de tip desktop.

Laborator 2 (Fudamentals) Instalare si administrare WinXP Proffesional

Laborator 3 (Fundamentals) Dispozitive portabile, imprimante si scanner

In acest laborator se vor discuta aspecte legate de componentele hardware ale unor dispozitive portabile, unor imprimante si scannere. Se vor prezenta, de asemenea, tehnicile de depanare ale acestor dispozitive.

Laborator 4 (Fundamentals) Principii de baza in retelistica

Ultimul laborator din partea Fundamentals prezinta notiunile de baza din retelistica, identificarea si prezentarea adreselor de tip IP si MAC precum si utilizarea acestora. Totodata, se vor prezenta mediile si tehnologiile de transmisie wired si wireless si echipamentele folosite in ambele cazuri. Laboratorul prezinta si seriviciile de baza intalnite in sistemele de operare (DHCP. DNS, ping, traceroute si ipconfig).

Laborator 5 (Advanced) Trobleshooting and Communication

In primul laborator din partea Advanced, fiecare cursant va fi pus in pielea unui tehnician, se vor descrie care sunt pasii ce trebuie urmati in orice proces de depanare si metodele de comunicare dintre tehnicieni si clienti, atat la telefon cat si in comunicarea directa.

Laborator 6 (Advanced) Home Networking & Security

In acest ultim laborator cursantii vor invata despre tehnologiile de conectare la Internet (Ethernet, xDSL, cable, wireless) si despre tehnologiile de partajare a unei conexiuni. Acestea vor fi aplicate pe un Internet Connection Sharing (Windows XP), un router basic wired si un router basic wireless. De asemenea, cursantii vor invata despre principalele probleme de securitate de pe sistemele Microsoft. Instructorul va explica principalele tipuri de virusi si modul lor de actionare, si alte tipuri de aplicatii nedorite (spyware, adware, phishing) precum si metode de combatere si prevenire ale acestora.

Durata cursului este de 16 saptamani.
Ce asigura centrul CREDIS Calarasi:

 • accesul online la materialul de studiu in format electronic - prin intermediul site-ului academiei, dar si prin conturi de acces ale site-ului CISCO precum si accesul la alte materiale suplimentare necesare pentru buna derulare a cursului;
 • desfasurarea activitatilor practice la sediul centrului Credis Calarasi;
 • accesul cursantilor la examenele de evaluare online. Examenele partiale sunt obligatorii si trebuie promovate cu un minim de 80%. Acestea se sustin online, doar din sediul centrului, sub supraveghearea instructorului. In cazul in care nu se obtine un rezultat de promovare, exista posibilitatea resustinerii de inca 2 ori. Cea de-a doua oara trebuie obtinut un punctaj de 85% iar cea de-a treia oara un punctaj de 90%. In caz ca intr-o sedinta nu se poate sustine examenul din diferite motive, acesta trebuie sa fie sustinut pana la urmatoarea sedinta inclusiv. Examenele finale se pot sustine de 2 ori. Promovarea acestora se face cu un procentaj de minim 80% la prima incercare si 85% la cea de-a doua incercare.
 • diplomele de absolvire pentru fiecare cursant care finalizeaza cursul

Absenta de la un curs si/sau laborator se face pe propria raspundere; acestea nu se recupereaza.
Costuri: 450 RON pentru partea Fundamentals si 225 RON pentru Advanced.
- Plata cursurilor se poate face fie integral la inscriere, fie in doua transe egale din care prima la inscriere si cea de-a doua inaintea examenului final.
- Plata se poate face cash la sediul centrului CREDIS Calarasi sau prin OP.

Absolventii cursului pot obtine certificarile CompTIA A+ si EUCIP IT Administrator 1-3 recunoscute international.

 

Webdesign: prof. Olaru Adriana