Istoric

DEPARTAMENTUL DE INVATAMANT LA DISTANTA CREDIS AL UNIVERSITATII BUCURESTI

www.credis.ro
In ianuarie 1993, in Universitatea din Bucuresti se infiinteaza Centrul Pilot CTI (Computers in Teaching Initiative) avand ca misiune, in prima etapa, dezvoltarea de studii si cercetari asupra utilizarii tehnologiei informationale si de comunicatii in procesul educational, urmand ca intr-o etapa ulterioara, sa se treaca la implementarea sistemului.
In perioada 1994 - 1999, Universitatea din Bucuresti a fost inclusa in Proiectul "PHARE Multi-country Programme for Distance Education", avand ca obiectiv crearea unei retele de 40 Centre de Studii IDD (CSIDD), in 11 tari ale Europei Centrale si de Est.
Prin Ordinul nr. 3289 din 19/02/1998 al Ministrului Educatiei Nationale centrele CSIDD, managerii lor, ca si confirmarea afilierii la European Training Foundation (ETF) de la Torino, au fost recunoscute de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Prin Decizia Senatului Universitatii din Bucuresti, in mai 1999, aceste centre au fost reunite in Departamentul de Invatamant la distanta, Formare continua si Conversie profesionala.
Director al Departamentului: Conf. univ. dr. Bogdan LOGOFATU

CENTRUL ZONAL DE SUPORT PENTRU INVATAMANT DESCHIS LA DISTANTA CREDIS CALARASI

In noiembrie 1999 se infiinteaza la Calarasi Centrul Zonal de Suport IDD CREDIS Calarasi. In perioada 1999 - 2005 Centrul a functionat cu 2 Colegii Universitare, unul de Administratie Publica si Birotica si celalalt de Tehnologii Asistate pe Computer (TACO). Din 2000 Centrul CREDIS Calarasi incepe sa ofere cursuri de tip Lifelong Learning pentru copii si adulti si devine si Academie Locala CISCO.
Director al Centrului: Prof. Vergilica MICESCU

ASOCIATIA PENTRU INVATARE PERMANENTA - OPEN AND DISTANCE LEARNING CENTER CALARASI (As.I.P.-ODL Center)

Este constituita in septembrie 2003 (17/AS/2003 ) de catre profesorii si tutorii din Centrul CREDIS Calarasi cu scopul de a largi posibilitatile de dezvoltare a educatiei permanente in regiune.
Activitatea la cursurile pentru adulti se realizeaza in baza unui contract de cooperare realizat intre AsIP-ODL Center si Departamentul ID al Universitatii din Bucuresti. Astfel, Universitatea din Bucuresti elibereaza cursantilor certificate, atestate si adeverinte de absolvire a cursurilor de Limbi straine (Engleza, Germana, Franceza), PC si Internet.
Activitatea la cursurile pentru copii este realizata cu profesorii si instructorii membri ai asociatiei care au participat la cursuri speciale de formare in tara si strainatate.
Presedinte: Prof. Klaus Nicolae MICESCU
Manager: Prof. Vergilica MICESCU
Manager financiar: Prof. Ec. Paul CORDIE

 

Webdesign: prof. Olaru Adriana