Cursuri specializate pentru copii

Insotiti-ne intr-o fascinanta experienta educationala!

Retinem 20% din ce auzim, 30% din ce vedem si 80% din ce experimentam. Jocurile constituie mediul ideal de invatare si experimentare!

Mind Lab ofera copiilor cu varsta intre 4 si 14 ani oportunitatea de a descoperi si dezvolta abilitati esentiale in viata, utilizand jocuri de gandire atractive, selectate din intreaga lume si atent planificate intr-o programa de invatare. Programul Mind Lab capteaza atentia copiilor si ii ajuta sistematic sa-si dezvolte capacitatea de gandire, inteligenta emotionala si abilitatile sociale, pe care copiii le deprind inca de la ore sa le aplice atat in joc cat si in situatii din viata lor de zi cu zi.

Viziunea Mind Lab

Inca de la inceputul civilizatiei, jocurile de stimulare a gandirii au avut un rol important in cultura. Profesorii desenau linii pe nisip peste care elevii asezau piesele de joc, ca parte a unei activitati captivante de ascutire a mintii. Membrii familiei, apartinand mai multor generatii, isi petreceau vesel timpul impreuna, absorbiti de provocarile jocurilor de gandire.

De atunci, multe cunostinte s-au pierdut, iar stilul de viata s-a schimbat. Ritmul alert al vietii noastre a dat nastere unor altfel de jocuri. Jocuri de calculator violente si pline de actiune, videoclipuri palpitante si o avalansa de programe de televiziune au inlocuit activitatea traditionala de a petrece timpul impreuna aplecati asupra unei table de joc, activitate care presupune gandire profunda, rabdare, perseverenta si cooperare sociala.

Mind Lab a redat jocului de gandire locul cuvenit si l-a transformat inca o data intr-un instrument puternic de educare, instrument care apeleaza atat la sufletul, cat si la mintea copiilor. Gratie unei metodologii testate si recunoscute, Grupul Mind Lab este implicat intr-una din cele mai mari provocari educationale ale zilelor noastre.

Scopul nostru este sa transmitem generatiei viitoare atat abilitati cognitive, cat si deprinderi utile vietii cotidiene. Acestea vor sprijini tinerii in optimizarea propriului potential si ii vor ajuta sa devina mai rationali, mai fericiti, plini de succes, oameni care sa actioneze onorabil fata de semenii lor si care sa-si valorifice pe deplin talentele.

Mind Lab in actiune

Din 1994, mai mult de 2.000.000 de elevi din peste 40 de tari utilizeaza metoda Mind Lab pentru a-si imbunatati abilitatile cognitive. Programul Mind Lab este implementat in Marea Britanie, Spania, Italia, Ungaria, Polonia, Turcia, Australia, SUA, Africa de Sud, Singapore, Thailanda, Coreea de Sud, Israel, Brazilia, Japonia si altele.
Eficacitatea metodei Mind Lab a fost verificata printr-o serie de studii efectuate in colaborare cu cercetatori experimentati, de notorietate fiind Profesorul Donald Green de la Universitatea Yale din SUA. Rezultatele studiilor certifica faptul ca metoda Mind Lab imbunatateste semnificativ abilitatile cognitive ale copiilor si deprinderile necesare in viata de zi cu zi.

Prima etapa: Implicarea copiilor intr-un joc de gandire

Copiii invata sa joace unul din cele peste 50 de jocuri incluse in acest moment in program.
Trainerul le ofera piesele de joc si le explica regulile si conceptele cognitive care ii vor ajuta sa-si dezvolte indemanarea de a se juca.

Etapa a doua: Utilizarea metodei Mind Lab

Trainerul si copiii fac rezumatul sesiunii de joc cu ajutorul unui model de gandire.
Acest model se raporteaza la procesele cognitive implicate de joc.

Etapa a treia: Aplicarea in viata reala

Trainerul si copiii analizeaza modele de joc si initiaza o discutie despre situatiile din viata reala similare situatiilor intalnite in timpul jocului.
Copiii reusesc sa aplice cunostintele insusite prin experienta jocului in situatii din viata reala: scoala, familie, prieteni.

Dezvoltare emotionala

Gestionarea emotiilor
Invatarea din propriile greseli
Rabdare
Putere de concentrare
Vointa si perseverenta
A pierde sau a castiga

Dezvoltarea capacitatii de gandire

Rezolvarea problemelor
Luarea deciziilor
Managementul resurselor
Gandirea matematica si logica
Gandirea creativa si critica
Abilitatile verbale

Abilitatile sociale


Cooperarea
Spirit de echipa
Respectarea regulilor
Comunicarea eficienta
Solutionarea conflictelor

Pentru informatii suplimentare:
Va asteptam la sediul nostru!
Prof. Vergilica Micescu, manager tel. 0722 602 847
Tel. /fax. 0242 318 560
office@odlcenter.ro, credis@odlcenter.ro
 

Webdesign: prof. Olaru Adriana