Certificari Cambridge

Examene Cambridge de limba engleza pentru copii intre 7 si 12 ani

Examenele Cambridge pentru copii recompenseaza eforturile copiilor de a invata limba engleza. Ele reprezinta pentru copiii intre 7 si 12 ani un prim contact cu examenele si ii incurajeaza sa capete o atitudine pozitiva fata de invatarea unei limbi straine.

Milioane de copii din intreaga lume studiaza limba engleza. Un inceput timpuriu in invatarea acestei limbii le asigura usurinta in dezvoltarea abilitatilor care le vor fi utile de-a lungul anilor de scoala, iar apoi la locurile de munca sau in timpul liber. Examenele Cambridge pentru copii sunt concepute pentru a face din studiul limbii engleze o experienta placuta si pentru a le permite copiilor sa experimenteze atmosfera unui examen relativ usor, dar sistematic.

200.000 de copii din peste 50 de tari sustin anual aceste teste. Ele sunt organizate de Cambridge ESOL, un departament al Universitatii Cambridge din Marea Britanie, si sunt concepute si corectate de experti in predarea si testarea limbii engleze.

Examenele testeaza cele 4 deprinderi: ascultare, vorbire, citire si scriere.

Examenele Cambridge pentru copiii intre 7 si 12 ani sunt urmatoarele:

  • Starters
  • Movers
  • Flyers

Fiecare examen Starters, Movers si Flyers are 3 probe:
Ascultarea (Listening) - un test grila in care copiii asculta teste audio inregistrate si completeaza foaia de examen, pentru a demonstra ce au inteles.
Citire si scriere (Reading and Writing) - un test scris in care copiii isi demonstreaza capacitatea de a citi si de a scrie in limba engleza.
Vorbire (Speaking) - un scurt interviu, ce dureaza intre 5 si 9 minute, sustinut cu un examinator trimis de consiliul britanic.

Toate cele trei probe se desfasoara intr-o zi stabilita de comun acord cu consiliul britanic cu 6 saptamani inainte de data examenului.

Taxa de examinare se stabileste de catre consiliul britanic.
Plata examenului si inscrierea copilului la examen se poate face prin centrul nostru, care este centru de testare Cambridge.
Toti copiii care participa la un examen Cambridge obtin o diploma eliberata de Cambridge ESOL. Aceasta diploma arata nivelul de performanta al candidatului pentru fiecare proba in parte.

Candidatului i se acorda, pentru fiecare proba in parte, o nota cuprinsa intre 1 si 5, reprezentata de steme Cambridge.

Nu exista candidati respinsi - diplomele evidentiaza performantele la fiecare proba in parte, cu indicatii privind excelenta sau nevoia de imbunatatire a unei deprinderi. Cercetarile arata ca, in general, copiii sunt puternic motivati de astfel de diplome, acestea influentand in mod benefic atitudinea lor fata de invatarea limbilor straine.

Diplome Cambridge

Examene Cambridge de limba engleza pentru elevii de gimnaziu

Elevii de gimnaziu (clasele 5-8) se pot prezenta la doua examene Cambridge: Key English Test (KET) si Preliminary English Test (PET).

KET (Key English Test) - Nivelul A2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei, este un examen de nivel elementar si testeaza capacitatea de a exprima nevoi de baza in situatii de zi cu zi si este potrivit pentru persoane de peste 13 ani.
Dati click pentru a afla detalii despre continutul examenului KET si pentru a descarca brosura de prezentare de pe site-ul Universitatii Cambridge.

PET (Preliminary English Test) - Nivelul B1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei este un examen de nivel pre-intermediar, care testeaza abilitatile lingvistice necesare in situatii caracteristice vietii sociale si profesionale, intr-un mediu de limba engleza. Pentru a ajunge la acest nivel sunt necesare circa 380 ore de studiu.
Dati click pentru a afla detalii despre continutul examenului PET si pentru a descarca brosura de prezentare de pe site-ul Universitatii Cambridge.

Centrul CREDIS organizeaza cursuri pentru pregatirea acestor examene.
De asemenea, centrul nostru este centrul local de testare KET si PET.

Examene Cambridge de limba engleza pentru tineri si adulti

FCE (First Certificate in English) - Nivelul B2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.
FCE este un examen de nivel intermediar, care necesita competente lingvistice complete. Ofera o calificare celor care doresc sa lucreze intr-o tara de limba engleza sau intr-o organizatie unde se foloseste engleza, sa studieze in engleza si de asemenea sa foloseasca limba engleza pentru turism. FCE este cel mai popular examen pe plan mondial si are cea mai larga recunoastere. Este folosit pentru angajare si pentru studiu si necesita circa 500-600 ore de studiu.
Pe site-ul Universitatii Cambridge gasiti detalii despre continutul examenului FCE si puteti descarca brosura de prezentare.

CAE (Certificate in Advanced English) - Nivelul C1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.
CAE este un examen la nivel avansat, util celor care au nevoie de limba engleza pentru angajare sau pentru studiu. Este recunoscut de majoritatea universitatilor din Marea Britanie ca test de admitere la studii. Este cel mai popular examen Cambridge din Romania si este acceptat de universitati de stat si particulare ca substitut al testului de admitere sau al unor examene ulterioare. Dand click pe link-urile urmatoare, puteti afla detalii despre continutul examenului CAE si puteti descarca brosura brosura de prezentare.

CPE (Certificate of Proficiency in English) - Nivelul C2 pe scala Cadrului comun european al Consiliului Europei.
CPE este examenul aflat la cel mai avansat nivel, acela al unui vorbitor nativ educat. Este acceptat pentru admiterea in universitati din Marea Britanie, univesitati din alte tari anglofone si de catre organizatii si asociatii profesionale din intreaga lume. Dand click pe link-urile urmatoare, puteti afla detalii despre continutul examenului CPE si puteti descarca brosura brosura de prezentare.

 

Webdesign: prof. Olaru Adriana